Po prihodu otročka je včasih težko ohraniti romantično zvezo. Kje sploh najti energijo po tem, ko si že cel teden pokonci? Ko ženska iz brezskrbne energične punce nenadoma postane utrujena mamica, je to lahko hud udarec za partnerski odnos…

Pomisli na pare, ki imajo otročke. In zdaj pomisli na tista dva, ki še vedno izgledata noro zaljubljena! Kaj počneta drugače? V čem je njuna skrivnost?

1 Najdita čas za zmenek

Ni potrebno skočiti s padalom ali večerjati v dragi restavraciji. Dovolj bo ogled najljubšega filma na domačem kavču ali opazovanje zvezd ob kozarčku vina, ko otroci zaspijo.

Izborita si čas samo za vaju. Družinski večeri so super, toda ne štejejo. Ni dovolj da sta ati in mami, včasih morata biti tudi samo mož in žena, fant in punca. Potrebujeta nekaj časa, da se ponovno povežeta.

In ja, ob otročku ali več otrocih je težko najti čas in energijo. Ampak saj veš. Če ti je pomembno, boš našla način. V nasprotnem primeru pa izgovor.

2 Partner naj bo na prvem mestu

To je ena najboljših stvari, kar jih lahko storiš za svoje otroke. Ne bodo se počutili samo varne in srečne, videli bodo kako izgleda resnična ljubezen in k čemu morajo v življenju stremeti.

Seveda, tvoj partner je odrasel in lahko poskrbi sam zase, otroci pa te potrebujejo. Veš kaj potrebujejo najbolj? Srečen dom!

3 Dotikajta se

Ko sta se zaljubila nista mogla odmakniti rok drug od drugega, kajne? Kako pogosto pa si ljubezen s poljubčki in dotiki izkazujeta zdaj?

Pomembno je da ohranita to bližino. Tudi zunaj spalnice! Držita se za roke na sprehodu, ljubeče se ga dotakni ko se srečata na hodniku. In nikoli ne pozabi poljubčka za slovo.

Seveda neprimernih stvari ne počnemo pred otroci. Nič pa ni narobe, če se pred njimi poljubita in objameta. Vidva jima bosta ustvarila predstavo o tem, kako mora zgledati dober zakon.

In… saj ne želiš, da se tvoji otroci sprašujejo, ali se imata sploh rada?

4 Ne tekmujta, raje se dopolnjujta

Ne igrajta se igrice ”kdo opravlja težje delo”.

Biti mama je težko. Biti očka je težko. Toda vidva sta tim.

Spodbujajta se, pomagajta si in bodita enotna. Tako otroci ne bodo zmedeni, vajina zveza pa bo še močnejša.

5 Bodi njegova ljubica, ne njegova mama

Veliko mamic se pritožuje, da se njihovi možje obnašajo kot otoci.

Hej-če želiš, da se obnaša kot moški, ga ne obravnavaj kot otroka!

Naj bo deležen ljubezni in spoštovanja, ki si ju zasluži. Bi tebi bilo prav, če bi ti on nenehno govoril kaj obleči in kaj narediti? Najbrž ne.

6 Ljubita se, da ostaneta zaljubljena

Ko pridejo otroci, se na tem področju lahko začnejo težave. Morda si nenehno izčrpana. Morda si po celem dnevu dotikanja in lupčkanja z otroci želiš, da tvoje telo vsaj pol ure pustijo pri miru. Ali pa tvoji možgani ne morejo nehati delovati zaradi vseh obveznosti in se ne moreš sprostiti. Toda intimnost je pomemben del vsake zveze. In vredno se je potruditi zanjo.

Če imaš težave na tem področju, se pogovori s partnerjem. Morda lahko za nekaj uric popazi otroke, da se malo naspiš. Ali pa najdeš čas za kopel, da se boš počutila bolje. Karkoli že je, poskusi stvar popraviti. Pomembno je za tvojega partnerja. In za vajino zvezo.

%d bloggers like this: