Instagram so preplavile simpatične fotografije spečih dojenčkov v tako imenovanih gnezdecih. Po drugi strani, pa so trgovci začeli pravcato vojno na to temo. Vsak trdi da je njegovo gnezdece super, druga pa so otrokom nevarna in lahko povzročijo najhujše. Kaj je torej res? Ali je gnezdece dobra ali nevarna naložba?

Odvisno. Obstaja nekaj stvari, na katere moraš biti pozorna pri nakupu, da boš svojemu malčku zagotovila maksimalno varnost in udobje. In višja cena ne pomeni vedno tudi boljše kvalitete in zagotovljene varnosti.

gnezdece kul mami

Na kaj moraš biti pri nakupu gnezdeca pozorna?

Predvsem preveri, ali je gnezdece (obroba) izdelano iz zračnega materiala. Ko se bo malo večji dojenček v spanju že obračal, bo včasih nosek potisnil čisto ob rob in pomembno je, da bo tudi v tem položaju lahko lepo dihal. Pozorna bodi tudi na to, da na gnezdecu ni trakov, mašnic in drugih okraskov, ki bi dojenčku lahko bili nevarni.

Ali bo dojenček v gnezdecu želel spati?

Dojenček se je v trebuščku navadil na omejen prostor in toplino. Zato se v velikem novem svetu najbolje počuti, kadar je v tvojem naročju. Čeprav nerada, moraš včasih odmakniti oči od njega in takrat mu želiš zagotoviti kar najboljše. Gnezdece  nudi zavetje in udobje, katerima se bodo malčki z veseljem privadili.

Katero gnezdece izbrati?

Moja izbira je gnezdece Done by Deer, ki je zaradi zračnih materialov in dizajna popolnoma varno za dojenčke. V primerjavi z nekaterimi drugimi na tržišču se pohvali tudi z dostopno seno in čudovitim dizajnom.

Liam je v njem užival kar do osmega meseca!

gnezdece kul mami

Podjetje Done by Deer se zavzema za vzpostavitev standardov izdelave gnezdec, ki bi zagotovili popolno varnost našim najmlajšim.

4 razlogi za nakup gnezdeca Done by Deer

1 Lahko ga uporabljaš v otroški posteljici.

Ko se dojenček privaja na nov svet, mu bo v udobnem gnezdecu veliko bolj prijetno, kot v zanj preveliki posteljici.

2 Popolna izbira za na pot.

Dojenčki za spanje ne izberejo vedno najbolj priročnega trenutka in prostora. Zaspijo na pikniku ali na obisku pri babici. Če boste meli pri roki Done by Deer gnezdece, to ne bo več problem. Dojenček bo povsod varen in še več: v znanem okolju se bo lažje sprostil in hitreje potonil v sanje.

3 Raste z dojenčkom.

Ko potrebuješ več prostora, da dojenčku zamenjaš pleničko, ali ko le-ta zraste, lahko prostornino gnezdeca enostavno povečaš.

4 Je popolnoma varno

Done by Deer gnezdece je popolnoma varno. Obroba je polnjena z zračno peno, ki dojenčku omogoča dovolj zraka. Za povečanje ali zmanjšanje dimenzij se uporabljajo gumice, ki so zasnovane in pritrjene tako, da ne morejo ogrožati dojenčkovega zdravja.

gnezdece kul mami

Kje ga kupiti?

Sama sem ga kupila pri podjetju Hajdi.si. Gnezdece stane približno 80 EUR, domov pa sem ga dobila v nekaj dneh. Tukaj je povezava: Hajdi.si

%d bloggers like this: